Coachingstraject

Een coachingstraject is volledig op maat en er is dan ook geen pasklare beschrijving van het traject. Echter grosso modo kun je rekenen op de volgende elementen:

  • Ieder traject start met een oriënterend gesprek. Dit gesprek is om op hoofdlijnen te verkennen aan welk vraagstuk je wilt werken en om een gevoel te krijgen of er een klik is tussen coach en coachee. Ik leg dan ook kort uit hoe ik werk. Dit gesprek duurt ca 30-45.
  • Als je besluit door te gaan met het coachingstraject dan volgt in het eerste en eventueel tweede gesprek een uitdieping van je coachvraag. Welke doelen stel je binnen dit traject? Het is uiteraard mogelijk mogelijk om je doelen gedurende het traject bij te stellen, maar het is belangrijk om aan het begin van het traject helder te hebben wat je wilt bereiken en wat je verwachtingen zijn. Wanneer ben je tevreden met het traject?
  • Vervolgens volgen circa 5 gesprekken om aan je doelstellingen te werken. Een coachgesprek duurt anderhalf uur.
  • In het laatste gesprek evalueren we wat het traject je heeft gebracht en wat er eventueel nog nodig is voor de toekomst.

Een gemiddeld coachingstraject bestaat uit 5 tot 10 sessies.

Naast volwassenen begeleid ik ook kinderen. Bij kinderen vindt het oriënterend gesprek met de ouders en het kind plaats. Gesprekken met kinderen duren tussen de 45 minuten en een uur. Afhankelijk van de begeleidingsvraag zijn de sessies ofwel meer trainend/begeleidend van aard ofwel coachend. Aangezien het kind mijn client is, is alles wat hij of zij aan mij vertelt  vertrouwelijk. Dit betekent dat ik ouders geen letterlijke terugkoppeling geef van wat er tussen mij en de client wordt besproken.