Over Hella

Over Hella

Het gezicht achter (K)opwijs is Hella Borking (1975). Ik stel me hier graag aan je voor.

 

Met ervaring in verschillende banen in het bedrijfsleven en bij de Rijksoverheid als projectleider, leidinggevende, facilitator, beleidsmedewerker, secretaris en onderzoeker ben ik van vele markten thuis. Ik ben erg leergierig en blijf graag in ontwikkeling. Ik probeer daarom ieder jaar een kortere cursus of langere opleiding te doen. Rode draad in mijn opleidingen en werk is de mens.  Van huis uit ben ik socioloog (Universiteit Utrecht) en psycholoog (Universiteit Leiden). In de sociologie heb ik me vanuit de specialisatie voor sociologisch onderzoeker bezig gehouden met de invloed van digitale media op de opleidingskansen van kinderen. Bij psychologie heb ik me vanuit de specialisatie klinische- en gezondheidspsychologie vooral bezig gehouden met het thema arbeid en gezondheid. Mijn afstudeeronderzoek ging over de invloed van copingstijlen op ziekteverzuim en burn-out.

Als kind voelde ik me  anders, maar door mijn grote aanpassingsvermogen en goede schoolresultaten leek er voor de buitenwereld niets aan de hand. Van binnen was ik echter angstig en verdrietig en voelde me eenzaam. Toen ik rond mijn dertigste tot de ontdekking kwam dat mijn IQ wat verder van gemiddeld af lag dan ik dacht en ik meer ging lezen over hoogbegaafdheid, vielen heel veel stukjes op hun plek. Inmiddels probeer ik me niet meer aan te passen aan het gemiddelde. Ik ben blij met mijn unieke zelf.

Ik woon sinds 2014 met veel plezier in Wassenaar samen met mijn vriend, onze zoon (2011) en dochter (2013). Toen ik moeder werd, merkte ik dat er een andere focus in mijn leven kwam. Er ontstond een behoefte om meer met mijn studie psychologie te doen. Ik was op mijn werk in feite altijd al degene bij wie mensen in vertrouwen hun verhaal kwamen vertellen, maar wilde die kwaliteit graag meer professioneel gaan inzetten. Dit leidde ertoe dat ik in 2015 de opleiding tot coach practitioner (EQA gecertificeerd) bij BGL en Partners heb gevolgd. Toen ik twee jaar later tegen vraagstukken rond hoogbegaafdheid bij mijn kinderen aanliep heb ik de opleiding tot talentbegeleider bij Novilo gedaan. Gefascineerd door het (emotionele) effect van systeemopstellingen heb ik in 2018 bij RINO Amsterdam de opleiding Systemisch werken met duplopoppetjesconstellaties afgerond.

Het belangrijkste bij coachen is misschien wel de klik die coach en coachee met elkaar hebben. Ik vind het heel belangrijk om te zorgen voor een vertrouwde en open sfeer. Daarnaast ben ik erg analytisch en creatief en heb ik over het algemeen snel door waar de schoen wringt. Ik stel daardoor de juiste vragen.

Iedereen heeft een talent en ik gun het iedereen om dat talent te vinden en te ontwikkelen. Ik geloof dat je als mens blijer bent en beter functioneert als je leeft vanuit je kracht. Je talent en je kracht zijn nauw aan elkaar verbonden. Ik kan je helpen om te ontdekken waar jouw kracht ligt en je begeleiden op je weg om die kracht optimaal in te zetten in je leven.